ISD Noordenkwartier | Over deze site

Over deze site

Visueel gehandicapten

Deze site is geschikt gemaakt voor visueel gehandicapten.
U kunt de letters van alle pagina’ s vergroten en verkleinen door gelijktijdig de Ctrl-toets van uw toetsenbord in te drukken en met het muiswiel van uw muis te draaien, of door in de browser de tekengrootte aan te passen.

RSS

RSSMet RSS kan een gebruiker berichten op internet verzamelen en op een efficiënte manier organiseren. Websites die nieuwsberichten in RSS-formaat aanbieden geven dit aan met een kleine blauwe of oranje knop 'RSS'. Op deze website is dat de oranje versie. Deze staat rechtsbovenaan de pagina.

Wat kun je ermee?

RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws. Ook kunnen internetgebruikers met behulp van een RSS-lezer, een soort mini-browser, het laatste nieuws van favoriete websites direct en overzichtelijk lezen. Dat is erg handig als je niet de hele tekst maar alleen even snel de kopjes wilt bekijken.

Aangezien RSS vooral handig is om nieuws te volgen, kunt u zich het beste abonneren op de pagina bestuur en organisatie / nieuws / nieuwsberichten. Hier publiceren wij alle nieuwsberichten die op de website verschijnen.

Wat heb ik nodig?

U heeft een RSS lezer nodig. Deze zijn er in allerlei soorten en maten voor Windows, Mac en Linux. Deze lezers verzamelen kopij (de RSS-feed) en geven een overzicht van de berichten op het web. Daarnaast geven de meeste van deze programma's een seintje als er wijzigingen zijn in RSS-feed. Bekende RSS software programma's zijn:

  • Feedreader (Windows; gratis)
  • Google Reader (webgebaseerd; gratis)
  • RSSReader.nl (Windows; gratis)

Betaalde varianten zijn er natuurlijk ook. Aan u de keuze!

Browser

Deze site werkt het best met de volgende programma's en instellingen:

  • Internet Explorer 7 en 8, Firefox 3.6, Safari 4 en Chrome 4.0. In andere browsers en/of afwijkende versienummers kan het voorkomen dat functionaliteiten missen.
  • Een schermresolutie van 1024 x 768.
  • Het is belangrijk dat uw browser Javascript ondersteunt. Verder kunt u het beste de standaard browserinstellingen gebruiken.

PDF

Op verschillende plaatsen in de site wordt gebruik gemaakt van het PDF formaat om documenten beschikbaar te stellen. Voor het bekijken van de PDF versie hebt u een pdf-reader nodig, zoals Adobe Acrobat Reader. Als u dit programma nog niet hebt geïnstalleerd, kunt u het gratis ophalen op de website van Adobe (Deze link opent in een nieuw venster).

Colofon

Advies en technische realisatie: GemeenteOplossingen.nl (Deze link opent in een nieuw venster)
Redactie: ISD Noordenkwartier

Zoeken

Zoeken
 
©2019 ISD Noordenkwartier Gemeenteoplossingen | Content Management