ISD Noordenkwartier | Computer voor minima met kinderen

Computer voor minima met kinderen

PC regeling

De ISD Noordenkwartier heeft per 1 oktober 2008 een PC regeling voor minima met kinderen.

Het gaat hier om kinderen die wonen in de gemeente Leek, Marum of Noordenveld en die in groep 8 van het basisonderwijs zitten of aan het eerste jaar van het voortgezet onderwijs deelnemen.

Het inkomen van de ouders mag niet hoger zijn dan 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm. Met ingang 1 augustus 2017 is de norm voor inwoners van Leek en Marum 120% van de voor hen geldende bijstandsnorm. De juiste normen vindt u hier. Het vermogen mag niet hoger zijn dan de maximale vermogensgrens van € 12.040,00. Bovendien is het zo dat u momenteel niet in het bezit mag zijn van een computer.

Hoogte maximale vergoeding

In de PC regeling staat dat u voor een complete pc een maximale vergoeding krijgt van € 585,00 en € 95,00 voor een printer. Voor de prijzen hanteren wij de Nibudnormen. Voor de kosten van een internetabonnement kunt u via het minimafonds van uw gemeente een vergoeding ontvangen. Informeer of u in aanmerking komt voor deze regeling.

Informatie

Indien u meent dat u voor deze regeling in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met de medewerkers van de ISD Noordenkwartier. Als u inderdaad van deze regeling gebruik kunt maken, krijgt u een aanvraagformulier toegestuurd en geven de medewerkers u een toelichting op de werkwijze van deze procedure.

Zoeken

Zoeken
 
©2018 ISD Noordenkwartier Gemeenteoplossingen | Content Management