ISD Noordenkwartier | Inburgering

Inburgering

Vanaf 1 januari 2013 is de gewijzigde We inburgering in werking getreden. Bent u nieuwkomer en heeft u de verplichting om in te burgeren dan is het erg belangrijk of u uw verblijfsvergunning voor of na 1 januari 2013 heeft ontvangen.

Heeft u uw verblijfsvergunning ontvangen na 1 januari 2013?

Bent u nieuwkomer en heeft u uw verblijfsvergunning na 1 januari 2013  ontvangen, dan bent u zelf verantwoordelijk voor uw inburgering.
U hebt dan drie jaar de tijd om in te burgeren. Deze drie jaar is de zogenaamde inburgeringstermijn. Wanneer u eerst een alfabetiseringscursus gaat doen dan kan deze termijn met maximaal twee jaar worden verlengd.
In totaal heeft u dan maximaal vijf jaar om in te burgeren.
U kunt geld lenen voor een cursus of examen. U mag zelf weten bij welke instelling u de inburgering gaat doen zolang het maar is bij een erkende instelling met het keurmerk `blik op werk`.

U kunt geld lenen voor:

  • Alfabetiseringscursus
  • Inburgeringscursus
  • Inburgeringsexamen
  • NT2-opleiding
  • NT2-examen

Voor meer informatie kunt u terecht op inburgeren of op de website van DUO.

Heeft u uw verblijfsvergunning ontvangen voor 1 januari 2013?

Wanneer u een verblijfsvergunning heeft gekregen voor 1 januari 2013 dan valt u nog onder het zogenaamd overgangsrecht en biedt de gemeente u een inburgeringscursus aan.  Wanneer u in een van de gemeenten Leek, Marum of Noordenveld woont is dat de ISD Noordenkwartier. U wordt hiervoor door de ISD opgeroepen.
De ISD heeft voor de uitvoering van de inburgering een overeenkomst gesloten met het bedrijf  ITOM. Deze instelling verzorgt de inburgering. De lessen worden gegeven in Tolbert.

 

Zoeken

Zoeken
 
©2018 ISD Noordenkwartier Gemeenteoplossingen | Content Management