ISD Noordenkwartier | Verdienen naast uw uitkering én werkervaring opdoen met Flextensie

Nieuwsbericht Verdienen naast uw uitkering én werkervaring opdoen met Flextensie

Gepubliceerd op: 10 februari 2017

Heeft u een uitkering en wilt u graag aan het werk? Maar mist u de werkervaring en het netwerk dat nodig is? Met Flextensie kunt u tijdelijk of flexibel aan het werk, terwijl u uw uitkering behoudt.

U werkt bij opdrachtgevers in uw regio, die passen bij wat u wilt en kunt. U gaat er niet alleen financieel op vooruit, maar ontmoet ook nieuwe mensen, vergroot uw netwerk, doet nieuwe ervaringen op en u wordt beloond voor uw inzet!

Wat is Flextensie?

Steeds vaker is werk tijdelijk of flexibel. Om het voor mensen met een uitkering makkelijker en financieel aantrekkelijker te maken om tijdelijk aan de slag te gaan, werkt ISD Noordenkwartier en Matchpunt Werkt! met Flextensie. Met Flextensie kunt u bouwen aan actuele werkervaring en leert u nieuwe mensen en bedrijven kennen. De kans op een reguliere baan wordt zo groter. Uiteraard staat er een financiële vergoeding tegenover: als u werkt, wilt u er immers financieel iets aan overhouden.

Hoe werkt Flextensie?

Per gewerkt uur krijgt u een netto vergoeding uitgekeerd (€ 2,00 per gewerkt uur). Dit bedrag wordt niet verrekend met uw uitkering, dit is een extra bedrag. Ook uw eventuele reiskosten worden vergoed. U houdt er dus ook financieel iets aan over, zonder dat de uitkering wordt verrekend of stopgezet.

Voordelen van Flextensie

  • Werkervaring op tijdelijk werk
  • Een kans om te laten zien wat u kunt bij de opdrachtgever
  • Een extra netto vergoeding per gewerkt uur bovenop de uitkering (dit heeft geen gevolgen voor uw uitkering of voor uw toeslagen)
  • Kans vergroten op uitstroom uit de uitkering (recente werkervaring op uw cv)

Aanmelden voor Flextensie

Op www.flextensie.nl staat een inschrijfformulier. Dit vult u in en u kunt uw cv en motivatiebrief toevoegen. Daarna verzendt u het formulier. ISD Noordenkwartier gaat dan voor u op zoek naar tijdelijk werk dat past bij uw ervaring en/of uw belangstelling. Inschrijving kan ook met uw klantmanager werk.

Contact met Flextensie

Mocht u meer informatie willen over Flextensie, stuur dan een mail met uw naam en telefoonnummer naar flextensie@noordenkwartier.nl. De Flextensieconsulent neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zoeken

Zoeken
 
©2018 ISD Noordenkwartier Gemeenteoplossingen | Content Management