ISD Noordenkwartier | Minder bijstandsgerechtigden in het bestand van ISD Noordenkwartier

Nieuwsbericht Minder bijstandsgerechtigden in het bestand van ISD Noordenkwartier

Gepubliceerd op: 07 februari 2018

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering binnen ISD Noordenkwartier is voor het eerst sinds jaren teruggelopen. De sociale dienst is er vorig jaar in geslaagd om méér mensen uit te laten stromen naar werk dan dat er mensen een uitkering hebben aangevraagd.

Op 1 januari 2018 ontvingen 1183 mensen een bijstandsuitkering, terwijl dit er op 1 januari 2017 nog 1201 waren. Na jaren een stijgende lijn te hebben gezien van bijstandsgerechtigden, is ISD Noordenkwartier blij met de dalende resultaten. "Het aantal bijstand aanvragen loopt terug en steeds meer mensen vinden een betaalde baan. Dit terwijl we een stijgende lijn zien van mensen die bij ons binnenkomen met een arbeidsbeperking en vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Hiermee volgt ISD Noordenkwartier de landelijke trend", aldus ISD Noordenkwartier directeur Nico van der Veen.

De daling van de bijstandsgerechtigden is deels te danken aan de sterk economische groei in de regio. Daarnaast zet werkgeversdienstverlening Matchpunt Werkt! zich in om de banen in de regio in beeld te brengen, door te zorgen voor een compleet en actueel overzicht van de personele vraagstukken van werkgevers. Verder hanteren de consulenten een sterke aanpak door een helder beeld te hebben van de mogelijkheden en capaciteiten van de bijstandsgerechtigden.

ISD Noordenkwartier bewijst met deze dalende cijfers dat samenwerken loont!

Zoeken

Zoeken
 
©2018 ISD Noordenkwartier Gemeenteoplossingen | Content Management