ISD Noordenkwartier | Dolblij met diploma via ISD Noordenkwartier

Nieuwsbericht Dolblij met diploma via ISD Noordenkwartier

Gepubliceerd op: 23 juni 2017

'Zo is mijn wereld weer een stukje groter'

Geslaagden Flair

Negen stralende dames in het gemeentehuis in Roden, donderdag 8 juni. Bloemen, confetti, koffie met gebak, ijsjes en vooral lachende gezichten. Reden? De negen vrouwen kregen hun via Flair Scholingstrajecten behaalde diploma overhandigd. Zij konden kiezen uit verschillende richtingen: receptionist(e), administratief medewerk(st)er of (medisch)secretaresse. Via ISD Noordenkwartier waren in totaal elf vrouwen geselecteerd om een bijscholing te volgen. Ondertussen heeft het merendeel van de geslaagden behalve een diploma ook al een baan gevonden.

Meteen na de diploma-uitreiking loopt één van de negen geslaagden (de tiende kreeg haar diploma in Groningen overhandigd) even naar buiten. Ze is blij met haar diploma en met haar baan. Na een stageperiode werd ze aangenomen. Het volgen van een opleiding, het volgen van een stage en het vinden van een baan is gewoon goed voor ieder mens. 'Je wereld wordt weer een stukje groter zo', zei ze, overmand door emoties. Lang zat ze in een bijstandssituatie. De muren kwamen op haar af. Ze beleefde niets, had amper nog sociale contacten en zag zelf geen kans een opleiding te volgen, laat staan om een baan te vinden. Via ISD Noordenkwartier en Flair lukte dit wel. De omscholing was best pittig. Er werd nadrukkelijk toezicht gehouden op de behaalde studieresultaten en er werden voortgangsgesprekken gevoerd. Flair zorgde voor een stageplaats. Dat de dames gemotiveerd waren, bleek een understatement. De behaalde cijfers lieten zien hoe graag ze wilden. Prachtig natuurlijk dat het merendeel ondertussen al een baan heeft gevonden, tot grote tevredenheid van ISD Noordenkwartier. De diploma-uitreiking had een officieel karakter. Eén voor één werden de geslaagden naar voren geroepen, omringd door familie en vrienden. De mentor vertelde iets en er waren maar liefst twee boeketten bloemen: één van Flair en één van ISD Noordenkwartier.
Bestuursvoorzitter Hans Morssink, vooral bekend als wethouder van de gemeente Leek, was speciaal vanuit Leek naar Roden gekomen om getuige te zijn van de diploma-uitreiking en overhandigde hoogstpersoonlijk de bloemen. Het diploma werd pas echt geldig toen de geslaagde cursisten hun 'papiertje' getekend hadden. Eén van de geslaagden werd verrast op een heuse confettibom, voorafgegaan door een ferme knal. De mentoren spraken open en realistisch over het cursustraject. Over de moeilijke tijden, over het zogenaamde 'ja..maar' gehalte en over de verbazingwekkende hoge cijfers van Isabel. Toen ze zich aanmeldde bij Flair sprak ze nog niet heel goed Nederlands. Nu is dat anders. Het cijfers 9 voor het vak Nederlands spreekt wat dat betreft boekdelen. Wat telkens terugkwam in de praatjes was de motivatie van de geselecteerden. Ze wilden écht graag en waar een wil is, is een weg. Het resultaat? Blije vrouwen met een diploma én met toekomstperspectief op de trap van het Roner gemeentehuis. En Nederland is tien gediplomeerden rijker.

Zoeken

Zoeken
 
©2018 ISD Noordenkwartier Gemeenteoplossingen | Content Management